Zelena Laguna kemping

Zelena laguna kemping élmények 😉

Zelena Laguna kemping az Isztria félszigetének mesés területén található. Ez egy valóban, aktív pihenésre alkalmas kemping. Horvátországban történő barangolásaimról írtam párszor, de a Zelena Laguna kempinget még nem említettem meg, pedig igazán kézenfekvő.

Szerintem a szállásfajták variánsa itt a legnagyobb!

Zelena Laguna kemping kínálata az aktív pihenésre vágyóknak

A kemping címe: Zelena laguna 24, 52440, Poreč, Horvátország

Zelena laguna kemping - recepció

Zelena laguna kemping parkolójáról

Mielőtt a részletekbe belemennék, a recepció melletti parkolóról pár szó erejéig kitérnék. Sokakat csábíthat a gondolat, hogy esetleg egy vagy két nappal a kempingezés idejét megnöveljék…

Viszont ez olyan parkoló, ahova csak pár óra erejére lehet leparkolni, ellenkező esetben 16 EUR / éjszaka az ára. Ez meg körülbelül már a fele egy kempingen belül eltöltött éjszaka árának.

Így nem hiszem, hogy a parkolóban dekkolás egy vonzó lehetőség, főleg, hogy itt a recepció közelében lévő parkolóknál áramvételezési lehetőség sincs!

Zelena laguna kemping recepció közelében lévő bejáraton ahogy betérünk, látni fogjuk, hogy nemcsak lakóautós, lakókocsis paradicsom ez, mert akadnak itt különböző légkondicionálóval felszerelt

BUNGALÓK

Zelena laguna kemping - bungalók

TELEPÍTETT SÁTRAK

Zelena laguna kemping- telepített sátrak

,illetve kiemelném a telepített lakókocsik bérlésének lehetőségét is,

amelyek rendre a tengerparthoz legközelebb eső helyeken lelhetők fel.

A Zelena laguna kemping árainak filozófiája

A kemping színkategóriák szerint rangsorolja az adott terület értékét. A legdrágább helyek közé értelemszerűen a tengertől 1-2 lépésre lévő pozíciók tartoznak.

Szerintem a hely kiválasztásakor érdemes mindig valamilyen köztes megoldást alkalmazni, ugyanis az árnyék is egy jelentős szempont.

Márpedig a közvetlen partmentén lévő részekre az árnyék egyáltalán nem jellemző! Előre helyfoglalás nincs, direktben a recepción foglalod le a kiválasztott helyet.

Hotel a Zelena laguna kemping közelében

Aki esetleg mégis inkább a tengerpart kényeztetése mellett a hotelben történő megszállást részesíti előnyben, annak remek választás lehet a kemping területén belül a Hotel Delfin. Esetleg egyéb kempinghez közeli alternatívák. Bárki aki sétatúrát tesz a környéken, sok szálláslehetőséget fedezhet fel, rengeteg hangulatos apartmant.

A hely magában hordoz minden olyan jegyet, ami alapján bátran kijelenthetem, hogy az aktív pihenés legnagyobb támogatója.

Pár fotó Poreč-ről ami a legközelebbi nagyobb városközpont!

Poreč látképe a Zelena laguna kempingből

Poreč látszik a fenti fotón kicsit messzebbről. De ez a messzeség is maximum olyan 3-4 km távolságot jelent, tehát biciklivel vagy gyalogszerrel is könnyen megközelíthető. Igaz, hangulatos megoldás lehet akár behajókázni is a városközpontba. Rengeteg kirándulásra alkalmas terület van a közelben, érdemes rendszeres túrákat, kirándulásokat tenni.

Egy kis kultúra: Romansque Ház!

Poreč nevezetessége - Romansque Ház

A Porečben, a Marafor téren található román stílusú házat történelmének ideje alatt többször felújították és kibővítették. Az idők során történt számos beavatkozás ellenére a ház megtartotta a román stílusú lakóépítészet alapvető jellemzőit.

Romansque Ház, Poreč egyik nevezetessége

A ház elrendezése egyszerű és szabályos, belső válaszfalak nélkül. Durván faragott blokkokból épült. 1926-ban állították helyre, de a történelmi jegyeit megtartotta! Mai megjelenése a második világháború utáni időszakból származik, mivel a bombázás által elpusztult lakópark része volt, és azt még nem állították helyre.

A Romansque Ház elrendezése

Ez a román stílusú ház ma egy családi ház. A 13. században épült, utóbbi nagyobb felosztása valószínűleg a 18. században történt, amikor a második emeletet elválasztották, és fából készült erkéllyel bővítették. Noha a későbbi építési munkák eredményei, és nem tekinthetők a román stílusú ház eredeti részének, a fa erkély hozzájárul annak festői minőségéhez. A ház gazdasági szempontból használt földszintje ma a galéria. Az első emelethez a külső kő lépcső vezet, míg a második emelethez a belső, fából készült lépcsők. A felső szint szintén nyilvános. Itt található a Néprajzi Örökség Gyűjteménye.

A déli fekvésű városokra jellemző szűk kis utcák 🙂

Poreč szűk utcák
Nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy a régebbi korok még tudtak építkezni 🙂 Az épületek egymáshoz közelisége remek légkondicionáló hatásával ér fel, olyan jól árnyékol!

Poreč hangulatos szűk utcái

Innen nagyobb hajók távolabbi pontokba is mennek:

Poreč és Funtana közötti szakaszt lefedi a hangulatos városnéző vonat

Városnéző vonat Poreč és Funtana között

A városközpontban Konzum, Lidl, InterSPAR fellelhető. Ezek között szerintem a Konzum adta a legjobb árakat. Mint mindig a Revolut kártya most is jól vizsgázott, megérdemli a hivatkozást 😀

Élet és tájképek a kempingen belül

A „halálugrásom” 😀

Zelena laguna kemping - aktív pihenés

Vízalatti kamerázgatások közül egy (CAT S60)

Szemölcsös medúza

Teljesen ártalmatlan, itt kaptam lencsevégre: Isztria félsziget, Zelena Laguna kemping tengerében 😉

Közzétette: Inspirator – 2020. augusztus 15., szombat

Vízalatti barangolásaim során nem fedeztem fel most olyan medúzát, amely emberre akárcsak kicsit is ártalmas lett volna, de ettől függetlenül más emberek visszajelzéseiből tudom, hogy sokan találkoztak olyanokkal Horvátország egyes partszakaszain, szóval érdemes figyelni. Egyébként a tengeri búvárkodás egyik aranyszabálya, mindent a szemnek, semmit a kéznek 😉

Zelena laguna - kemping, kikötő és fürdő

Zelena laguna kemping, nagy sétákra alkalmas, hangulatos helyei!

Zelena laguna kemping - tengerparti fürdés

Zelena laguna kemping - fürdés a tengerben

A kemping területéről megközelíthető szigetek!

Személy szerint imádom azokat a kempingeket, amelyek ha életveszélyes kihívást nem is, de minimálisat tartalmaznak. Rendszerint megszoktam hódítani a kisebb szigeteket és felfedezek mindent 😉 Az alábbiakban pár fotó, amely prezentálja az egyik kisebb szigetről történő kilátást.

Fénykép egy Zelena laguna közelében lévő kisebb szigetről.

Szigetvilág

Játékra és árnyékra is alkalmas sziget

Gyerekeknek érdekes program a közelben:

DinoPark Funtana 😉

DinoPark Funtana A gyerekek imádják Funtana DinoPark kalandjait Élethű dinók a Zelena laguna kempingtől biciklivel megtehető távolságban
A Dinopark Funtana a legnagyobb horvát szórakoztató dinoszauruszokkal foglalkozó parkja, családok számára. Dinoszauruszok, vidámpark, MiniZoo, Live Show, paintball és egyéb szórakoztató látnivalók akadnak itt.

Amit problematikusnak találtam a kempingben

Mindig nagy hangsúlyt fektetek a tisztálkodó helyiségek, mellékhelyiségek higiéniájára. Nos talán a higiéniával akkora nagy baj nem volt, hiszen a takarító személyzet, mindenféle túlzás nélkül az éjszaka kivételével, de egész nap cirkáltak, és szorgalmasan tették a dolgukat.

De a lefolyó elvezetőkkel valami probléma lehet, mert az illatosítók ellenére is, még kandúrmacskákat is megszégyenítően túlszárnyaló volt, annak a szaga… Remélem a tél folyamán ezeket a problémákat azért orvosolják! Ezt a hiányosságot leszámítva, eddig az egyik legjobb aktív pihenést nyújtó helyet sikerült a kempingben felfedeznem 🙂

Szólj hozzá!