Costa Brava szállás | Inspiratív Kalauz

Spanyolországi nyaralás, Costa Brava látnivalói, utazás és szálláshelyek

A Pireneusi-félsziget vagy másik nevén Ibériai-félsziget, esetleg csak így egyszerűen hétköznapi felfogásban Spanyolország, talán egyik legszebb, és utazás taktikailag is az egyik leghasznosabb része Costa Brava.

Costa Brava

Spanyolország egyik felkapottabb nyaralási övezete. Úgy gondolom ez azért van így, mert akik erre a katalóniai területre jönnek, Spanyolország észak-keleti részére, azok többféle látnivalót is stratégiailag számba vesznek, valamint nyaralásukat is, egyszerre különböző módokon szeretnék megélni. Gondolok itt arra, hogy valaki várost szeretne nézni, s erre az egyik legalkalmasabb célpontnak mondjuk Barcelonát tartja, megint mások pedig, a tengerpart nyújtotta előnyöket részesítik előnybe, illetve programjaik során ezeket váltogatják.

Costa Brava teljes területe, csodálatosan szép, sziklás, valamint homokos-kavicsos partokkal, és változatos településekkel várja a nyári szabadságukat kellemesen eltölteni kívánó turistákat. A térképen szerintem remekül látszik, és talán könnyen megérthető, miért mondtam azt, hogy Costa Brava területe a legideálisabb a spanyolországi nyaralás számára. Gyakorlatilag a barcelonai repülőtértől, a legfontosabb csomópontokat elérjük, úgy mint Barcelona, Katalónia fővárosát, de az összes hangulatos tengerpart melletti települést is. A továbbiakban adok egy – két hasznos információt a közlekedésről, illetve megemlítem a legérdekesebb nevezetességeket, amelyeket szerintem nem lehet kihagyni.

Közlekedés vonattal 

Ha a barcelonai repülőtérre érkezünk, akkor onnan közvetlenül metróval is utazhatunk, de választhatjuk az R2-es vonatot is, amelyet a Renfe Operadora társaság üzemeltet. S itt már rögtön egy érdekes linket is szeretnék mutatni: KLIKK MENETREND oldal segítségével bármikor ki tudjuk keresni a vonatok indulásának időpontját. Egyébként 30 percenként járnak, s még a jegyek sem olyan drágák. Szerintem a magyar értékrend alapján is, a maximálisan megfizethető kategóriába tartoznak.  Nem tudom ki, hogy van vele, lehet csak én voltam figyelmetlen, de pont azért tartottam jó ötletnek, hogy a Refne társaság vonatkozásában a linket szerepeltessem cikkemben, mert igazság szerint amikor rátekintettem a weboldalukra sehol nem láttam linket, amely legalább az angol nyelvű részt tartalmazná. S egyszer csak gondoltam egyet, és a domén nevük után a /viajeros/ rész elé bevittem azt, hogy EN 😀 Talált, süllyedt, ráhibáztam 😛Például ha a barcelonai repülőtértől szeretnél utazni Santa Susanna nevű elég híres városig, amire a magyarok közkedvelten mindig azt mondják, Sánta Zsuzsa, akkor az R2-es vonattal Barcelona-Sants megállóig kell menned, s ott fogsz tudni átcsatlakozni az R1-es vonatra, aminek a megállójában már ott lesz  Santa Susanna.

Szóval Barcelona repülőterétől, az alábbi helyiségeket érinthetjük, amelyek turisztikailag felkapottak és érdekesek;

Canet de Mar, Pineda de Mar, Vilassar de Mar, Lloret de Mar, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Girona, Sant Miquel de Fluvià és még sorolhatnám.

Ha a barcelonai repülőtértől, kizárólag csak, gyorsan Barcelona központjába szeretnél eljutni, akkor inkább utazz metróval!

La Rambla (azaz Las Ramblas)

Meseszép, csodaszép, én nagyon élveztem itt a városi sétát. Rengeteg műsor van, szinte éjjel – nappal nagy a forgalom, a nép pezsgése. Sok, érdekes mutatványost lehet itt látni. A La Rambla egyébként Barcelona egyik leghíresebb utcája, nem érdemes kihagyni!

Nekem például sikerült találkoznom itt a La Rambla forgatagában, egy levitátorral. Okés, persze realista vagyok, s tudom, hogy földi körülmények között, ha csak nem teremtünk mesterségesen egy antigravitációs mezőt, akkor a lebegés természetellenesen lehetetlen, de akárhogy is figyeltem a csávót, illetve nemcsak a srácot, hanem a körülötte levő összes mindent, hogy viszonyítási alapom legyen, nem -e csal, de egészen egyszerűen nem tudtam rájönni a trükkjére. A tömegből, csakúgy kiválasztott egy számára ismeretlen turistát. Az előttem levő lány volt! Kérte, hogy feküdjön le a leterített törölközőre és legyen mozdulatlan. A lány úgy tett! Egyszer csak a lány elkezdett lebegni. De semmi, alatta, semmi felette, mellette, se egy zsinórt, az égvilágon nem láttam semmit, csak a csaj vörösödő és hitetlenkedő képét, amint magatehetetlenül lebeg.

Vilassar de Mar 

Az egyik turistalátványosság amit bátran ajánlok az a Sagrada Família temploma – Basilica of the Sagrada Familia és nincs messze Vilassar de Mar -tól.

Monumentális méretű épület. Elképesztően zseniális, művészi alkotás. Igazából ezt látnod kell személyesen, mert az élmény leírhatatlan. Vannak különböző online szolgáltatások is, online belépőjegy foglalására, meg a helyszínen is van lehetőség, jegy vásárlására.  Nagyon érdemes igénybe venni az audio guide szolgáltatást, mert van a fülesek között ám magyar nyelvű is 😉 Nagyon érdekfeszítően és színvonalasan meghallgatható minden információ a fülesen! A templom belülről lélegzetelállítóan szép, hirtelen mintha egy erdőben találnánk magunkat, csodálatos a fények összjátéka!

Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataro – egy igen érdekes múzeum. A múzeum megér egy látogatást! Érdekes építészeti témákról Lluis Bassat és felesége személyes szobrászati ​​gyűjteménye is megtalálható itt. Van egy rövid videó, amely elmagyarázza az épület történetét, és elmagyarázza Antoni Gaudi érdeklődését és okát mindannak amiért építészettel foglalkozott, s amiért felépítette a Sagrada Família templomát. A személyzet beszél angolul. Nincs belépési díj, és a brosúrák tájékoztató jellegűek. A külső terület tágas, a sarokba épült független kávézó olyan nagy, hogy a látogatás után / előtti felfrissülésre remek lehetőséget kínál.

Beszéljenek a fotók, az egyes partszakaszokról!

Badalona Beach

Ha szeretnél egy kis időt a barátokkal vagy a családdal tölteni, akkor a nyári időszakban tökéletes ez a part, kiváló a pihenésre.

 

 

 

Lloret de Mar

 

 

 

 

 

 

 

Santa Susanna

 

 

 

 

Malgrat De Mar

 

 

 

 

 

Szálláshelyek, hotelek Costa Brava egész területén!

Ha Spanyolországban jársz, javaslom feltétlenül kóstold meg a helyi csemegebort. Nekem az egyik kedvencem a Sangria 😉 Valójában Santa Susannaban ismerkedtem meg vele, és szoktam rá. A hotel teraszán ücsörögtem, baráti társaságban, ebédhez közeli időben. Tikkasztó hőség volt, mire a pincér mesélt erről a fincsi italról. Úgy hozta ki, hogy a pohár szélét gyümölcsök díszítették, s enyhén megvolt cukrozva. Az alkoholtartalma viszonylag alacsony, 7% alatti, szóval, kellemesen üdítőként lehet iszogatni.

Jut eszembe, hogy a gyerekek érdekében is szóljak 😉 Olyan is létezik ám, hogy Disneyland Barcelona. Én nagyon imádtam. Igazából, ha sorrendet szeretnék felállítani, nekem ez a sorrend: Nr1, Orlando Disneyland, Nr2. Párizs Disneyland Nr.3 Barcelona Disneyland és Nr4. nekem csak a kaliforniai 😀

Ó, adok még Neked egy nagyon tuti tippet ám. Ne aggódj, ha elfelejtenéd a megállók neveit, amerre a vonat jár! Vegyél egy Costa Bravas-s törölközőt, szuvenírként 🙂 Az összes fontosabb, tengerparti város, amely egyben, megálló is, rajta van 😛

inspirator