Mi az a TrueUSD?

Mi az a TrueUSD❓ Hogyan működik ez az intelligens stabilcoin❓

A TrueUSD stablecoin avagy stabil érméről szeretnék jelen ✍️ írásommal átfogó ismeretet nyújtani számodra❗

TrueUSD (TUSD) logója!
A TrueUSD (TUSD) 🔗 fehér könyve angolul

Az árak instabilitása az egyik fő oka annak, hogy az emberek túlnyomó többsége nem szívesen használja a kriptovalutákat fizetési átjáróként. Ehhez persze társul az a berögzött rossz társadalmi felfogás is, miszerint még mindig a fiat rendszer „megoldásaitól” függ a világ.

A 🔗 stablecoin a népszerű kriptográfiai projektek közé tartozik. Célja a blokklánc technológia és a jelenlegi pénzügyi paradigma közötti kapcsolat kialakítása.

 

A TrueUSD ebben a kategóriában vezető név, amely hozzájárul a kriptovaluták fókuszba helyezéséhez. 👇

Mi az a TrueUSD (TUSD)?

A TrueUSD egy fiat fedezetű stabil érme, amelyet amerikai dollárral támogatnak.

📣 De különbözik a Tethertől és az USDC-től, mivel a projekt működését irányító szervezet (régi nevén TrustToken) nem fér hozzá a lefoglalt amerikai dollárokhoz, mivel ezeket a dollárokat letéti számlákon tárolják.

A letéti számlák választásának oka az, hogy a hagyományos vállalkozások elégedetten használják ezeket a számlákat az eszközök kezelésére és elosztására. A TrustToken szervezet akkor kezdi el használni az 🔗intelligens szerződéseket, amikor a vállalkozások felismerik e szerződések fontosságát.

Addig a letéti számlákat alternatívaként fogják használni azoknak a felhasználóknak a kielégítésére, akik hajlandók kriptovalutákat használni anélkül, hogy a volatilitás befolyásolná őket. Pontosan ezek a 👥 felhasználók azok, akik már rájöttek, 🔗 mire jó a kriptovaluta. 😊

A TrustToken havi auditálási jelentéseket tesz közzé az Armanino LLP által készített tartalékokról.

A felhasználási esetekről

Ebből a részből szerintem megértheted, hogy a legtöbb stablecoin célja tulajdonképpen az, hogy egyfajta átmenetet képezzen a hagyományos pénzrendszer és azon független monetáris pénzrendszer között, amelyet a Bitcoin hálózat teremtett meg.

Hosszú távú pénzügyi szerződések – A vállalatok a TrueUSD-t használhatják alkalmazottjaik globális kifizetésére. Hasonlóképpen, a bankok és más pénzintézetek kölcsönöket adhatnak ki TrueUSD formájában.

Mainstream kereskedelem – Magánszemélyek és vállalkozások használhatják ezt a tokent online vásárlásokhoz anélkül, hogy aggódniuk kellene a volatilitási problémák miatt.

Fejlődő gazdaságok – A fejlődő gazdaságok elkerülhetik a hagyományos kereskedéshez szükséges magas tranzakciós díjakat. Könnyen hozzáférhetnek a globális piacokhoz, miközben nagyon alacsony tranzakciós díjat fizetnek. Persze TrueUSD esetén alacsonyabb tranzakciókról főleg akkor beszélhetünk, ha élünk azokkal a lehetőségekkel, melyek megteremtették az eredeti szabványtól eltérő egyéb szabványok alkalmazását is. Binance például nemcsak az eredeti ERC-20 szabvány szerint tudja kezelni ezt a stabil érmét, hanem TRC20 vagy a saját BEP20 szabványán keresztül is.

A TrueUSD működéséről részletesen, közérthetően

A TrustToken csapata nem maga szedi be a pénzt, hanem nyilvánosan ellenőrzött intelligens szerződéseket szervezett erre a célra. Egyik szakaszban sem férhet hozzá a befektetők dollárjaihoz.

A TrustToken hivatalos honlapján megosztotta a letéti számlák részleteit.

A felhasználók amerikai dollárt küldhetnek ezekre a számlákra, hogy megkapják a TUSD-t. Miután az összeget hozzáadták egy letéti számlához, a platform automatikusan azonos összegű TUSD-t hoz létre. A TUSD tokenek azonnal megsemmisülnek, amint egy token tulajdonosa beváltja azt amerikai dollárra. Így a TrueUSD értékét megőrzi.

A felhasználóknak igazolniuk kell személyazonosságukat egy KYC űrlap elküldésével a TrueUSD valamelyik bizalmi partnerénél (ilyen bizalmi partnerek lehetnek akár a CEX platformok is), mielőtt hozzáférnének ezekhez a szolgáltatásokhoz.

A letéti társaság a pénzeszközök ellenőrzése után kérelmet kezdeményez azonos összegű pénzeszközök felszabadítására.

A TrueUSD intelligens szerződése előállítja a szükséges tokeneket, és áthelyezi azokat a megadott pénztárcába. A felhasználók ezután ezeket a tokeneket használhatják más kriptovaluták vásárlására, vagy eszközként tarthatják azokat. Fordított eljárást hajtanak végre, amikor a felhasználó a TUSD-t USD-re akarja váltani.

A felhasználó elküldi a tokeneket az intelligens szerződésnek, és a fiat valuta átkerül a felhasználó számlájára a bizalmi társaságon keresztül. 👇

  • A TrustToken nem számít fel vásárlási vagy visszaváltási díjat a TUSD-tranzakciók után. Ehelyett a cég bevételt generál a számláin tartott amerikai dollár utáni kamatok beszedésével.
  • A kereskedők tisztában vannak azzal, hogy képesek TUSD-t 1:1 arányban vásárolni és eladni, ami természetes lehetőséget teremt az arbitrázsra a piacon, és a tokent a dollárhoz kötötten tartja.

🤔Biztonságos ez a stabil érme❓

A TrueUSD vezető szerepet tölt be, mint az első stabil érme, amely valós idejű tanúsítványokat használ tartalékállományaihoz, amelyeket harmadik fél intézményei függetlenekként ellenőriztek.

Ezenkívül a TUSD úttörő szerepet tölt be a biztosítéki adatok átlátható láncon belüli elérhetőségében és a pénzverés (TrueUSD létrehozása) ellenőrzésében a Chainlink tartalékok igazolásán (🔗 PoR) keresztül. A Chainlink decentralizált oracle szolgáltatása nagyobb átláthatóságot, megbízhatóságot és védelmet kínál.

Ha kiderül, hogy a Chainlink PoR-jában lévő fiat tartalékok alacsonyabbak, mint a TUSD keringő készlete, a decentralizált alkalmazások (dApps) azonnal aktiválhatnak intézkedéseket a felhasználói pénzek biztosítására.

Az ismertetett stablecoin egyik ismérve : a többláncos támogatás!

A TrueUSD számos blokklánc-hálózattal kompatibilis, köztük az Ethereum, Tron, Optimism és Arbitrum. Ez lehetővé teszi a stablecoin zökkenőmentes használatát az összes blokkláncban.

Az persze már más kérdés, hogy az adott CEX felület mennyire fejleszti magát és a kínálatukban szereplő kriptovaluták számára milyen alternatív hálózatot tud biztosítani. Ezen a területen általában mindig a Binance szokott élenjárni.

A Binance platformján több hálózaton is tudod a TrueUSD stablecoin-t kezelni.
 

A TUSD (TrueUSD) és a TUSDOLD a Binance-on ugyanazt a stablecoint képviseli,

ℹ️ de különböző intelligens szerződéses verziókon

A megkülönböztetés akkor merült fel, amikor a TrueUSD frissítette intelligens szerződését a jobb biztonság és funkcionalitás érdekében. A TUSDOLD a régebbi verzióra utal, míg a TUSD a jelenlegi, aktív verzió.

  • A TUSD tehát jelenlegi verzió az, amelyet a TrueUSD csapata kezel,
  • míg a régebbi verzió TUSDOLD más entitások tulajdonában lehetnek, illetve a Binance felületén az csak a BEP-20-on kezelhető.

A TrueUSD összehasonlítása egyéb ismertebb stabil érmékkel

USDT USDC DAI TUSD
Bevezetés éve 2014 2018 2017 2018
Stablecoin kibocsájtó Tether Circle MakerDAO TrustToken
Támogatott blokkláncok Tron,Ethereum,Algorand, Avalanche, Polygon, Solana, Tezos, Kusama, EOS.IO, Liquid Ethereum,Algorand,Avalanche, Tron, Polygon, Solana, Hedera, Flow, Stellar Ethereum,BNB Chain,Polygon,Avalanche, Harmony, Fantom BNB Chain,Ethereum, Tron, Avalanche, ,Polygon,Fantom, Arbitrum,Cronos, Optimism,Aurora
Tartalékok tanúsítása BDO Italia Deloitte Callisto Network Security Department The Network Firm LLP
Jelenlegi piaci kapitalizáció 83 milliárd USD 25 milliárd USD 5 milliárd USD

2,8 milliárd USD

Piaci kapitalizációs rang 3. 6. 19. 31.
Támogatott váltók Binance, Bitfinex, Huobi, Coinbase, Kraken, KuCoin, OKX, BitStamp, stb. Coinbase, Binance, Bittrex, Kraken, KuCoin, Kraken, OKX, Huobi, stb. Binance, Coinbase, Kraken, BitStamp, Huobi, KuCoin, Bitfinex, stb. Binance, Bittrex, Upbit, Bitget, BitMart, stb.

A TrueUSD eredeti kibocsájtója a TrustToken a nevét megváltoztatta 2022. októberében és innentől kezdve mint Archblock ismert.  👇

Az új név, új koncepció is?

Az Archblock egy olyan vállalat, amely pénzügyi szolgáltatásokat nyújt intézményeknek, alapkezelőknek és magánszemélyeknek szerte a világon. Maga az Archblock hídként működik a CeFi entitások és a DeFi között, átláthatóbbá, hatékonyabbá és hozzáférhetőbbé téve a hitelezést.

Az Archblock 2017-ben alapítódott a cikkemben végig hűen szerepeltetett „TrustToken” néven, amikor a TrueCurrencies, például jelen cikkem témája a TUSD, sikeresen elindult. 2022 szeptembereoktóbere környékén a TrustToken úgy döntött,

hogy a vállalatok számára készült DeFi-termékek fejlesztésére összpontosít. Az Archblock az új vezérigazgató, Ryan Christensen vezetése alatt áll, Rafael Cosman pedig társalapító és elnök!

Rövid összegzőm

A TrueUSD egy intelligens stabil érme, amelyet arra terveztek, hogy megkönnyítse azokat a felhasználókat, akik vonakodnak a kriptovaluták használatától a volatilis ármozgások miatt. Az amerikai dollárhoz van kötve, és folyamatosan stabil értéket tart fenn. Az USDT-vel és az USDC-vel ellentétben a TUSD stabil érmét intelligens szerződéseken keresztül működtetik, így senki sem módosíthatja a számadatokat.

🙏 Köszönöm, hogy elolvastad erről a stablecoinról szóló ismertetőm. Ha tetszett, kérlek oszd tovább. 😊

Zárásként azt az objektív 💭 gondolatom azért még megosztanám veled, amolyan útravalóként, hogy a stabil érmék világa valóban sok tekintetben kényelmes. Hasznos funkciót látnak el ezek a kriptovaluta projektek akkor, amikor a hagyományos pénzrendszert és DeFi szektort kell összekötni.

De abban is biztos lehetsz, hogy ezeknek a törekvéseknek a globális érdeke igazából az, hogy előbb utóbb minden DeFi tárca azonosított legyen, azaz személyhez kötött.

💡 Éppen ezért javaslom, hogy biztonsági okokból mindig iktass be egy közbenső tranzakciót egyik DeFi tárcáról egy másikra, de ez utóbbi már egy olyan tárca legyen amit az égvilágon semmihez sem kötöttél hozzá előzetesen és veled sem hozható kapcsolatba.

👋 Innentől kezdve, hogy az adott kriptovaluta mögött Te vagy a tulajdonos az maximum csak vélelem lesz, de nem objektív bizonyíték. Mára búcsúzom 😉

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük