VeChain

Mi az a VeChain?

VeChain témában aki egy picit már utánanézett, körülbelül annyit tudhat róla, hogy egy Blockchain-as-a-Service platform (BaaS), Internet-of-Thing (IoT) szolgáltatásokkal.

Ez a projekt indulásakor főképp az ellátási láncokra fókuszált.

Kevesen látják át és tudják, hogy a VeChain mögött nagyon is jelentős technológia van, és milyen fejlődési fázisokon megy keresztül eme projekt, a folyamatosan fellépő megújult igények miatt. A VeChain volt az első olyan blokklánc projekt, amely elkezdett együttműködni a kínai kormánnyal.

Két tokent használ: a VeChain tokent (VET) értékrétegként és a VeChainThor -t (VTHO) intelligens szerződéses rétegként.

VeChain
A VeChain hivatalos oldala itt tekinthető meg: https://www.vechain.org/

A VeChain létjogosultsága

Az első generációs kriptodevizák által mint amilyen például a Bitcoin, ismerkedtünk meg a decentralizált fizetési rendszer fogalmával. A tranzakciók lassúsága és nagy energiaigénye miatt viszont, a mindennapos tranzakciók témában nyilván akadhatnak alternatívák is. A második generációs kriptopénznek, az Ethereumnak köszönhetően megismerhettük az okos szerződéseket. Később megismertük a harmadik generációs kripto projekteket, – ilyenek mondjuk a Cardano, IOTA, NEO, vagy az ARK – ezek már megoldást nyújtanak a skálázhatóság, a fenntarthatóság és az átjárhatóság problémájára is.

A Vechain viszont még komplexebb problémákra nyújt megoldásokat, ezért az X Generációs kripto projektek közé sorolható.

A VeChain Alapítványról

Az ökoszisztéma kulcsszereplője, az alapul szolgáló technológia, az infrastrukturális segédprogramok és szolgáltatások kiépítésére összpontosítva. Az alapítvány jelentős tartalékkal rendelkezik az ökoszisztéma növekedésének támogatására.

A Node-ok mellett a legjelentősebb szerep az irányító bizottságra hárul, akik ténylegesen irányítják az egyes projekteket. Ők azok, akik a stratégiák konkrét kidolgozásáért felelnek és a projekt operatív egységeit felügyelik. Létezik egy külön tanácsadói testület. A tanácsadó testület minden tagját az irányító bizottság választja ki és alapelvárás a függetlenség. A tanácsadók száma nem haladhatja meg az irányító bizottság létszámát. A tanácsadó testület tagjai fix összegű VET-ben részesülnek az éves alapon történő elszámolás során.

A VeChain vállalati felhasználói és partneri koncepciója

Vásárolj blokklánc szolgáltatásokat a VeChain partnerhálózatától, vagy használd ki a VeChain technológiákat vállalati alkalmazások kiépítéséhez a meglévő vállalkozások működési és tőkehatékonyságának javítása érdekében, meglehetősen stabil áron!

Befektetői közösség:

A befektetők, valamint a platform- és az ökoszisztéma-projektek felhasználói profitálhatnak az ökoszisztéma összesített értékének növekedésével.

Fejlesztők / induló vállalkozások megszólítása:

Fejlessz alkalmazásokat és járulj hozzá a VeChain technológiáihoz szakterületeden, és támogasd azokat üzleti vezetőkkel, tőkebefektetésekkel, inkubációval és az ökoszisztéma technológiájával.

 

A VeChain történeti áttekintése

A VeChain-t 2015-ben Sunny Lu, a Louis Vuitton China korábbi információs vezetője (CIO) alapította.

Kína egyik legnagyobb blokklánc-vállalata, a Bitse leányvállalataként indult, és azon kevés blokkláncok közé tartozik, amelyek már jelentős ügyfélbázissal rendelkeznek a köréjük fonódott vállalatok között.

Kezdetben a VEN token az Ethereum blokkláncon működött. A VeChain átállt a saját blokkláncára, és 2018-ban márkanevet adott magának. A márkanév részeként a VEN blokklánc VeChainThor (VET) blokklánccá vált.

Eredeti célja az ellátási lánc iparának forradalmi változtatása volt az adatok átláthatóvá tételével. Vezető szerepet tölt be a VeChain használatával, valamint az (IoT) közvetítőjeként végrehajtott dApps kínálatokban is.

A VeChain stratégiai partnerségeket kötött az évek során több céggel, a célok elérése érdekében. A VeChain az első olyan platform, amely a PriceWaterhouseCoopers (PWC) partnereként akkreditált kriptopénz helyreállítási tervvel (Cryptocurrency Disaster Recovery Plan (CDRP)) állt elő.

Stratégia és partnerség

Azok az iparágak ahol a VeChain jelen van:

– autóipar
– luxus fogyasztási cikkek
– gyógyszeripari termékek
– kereskedelem és logisztika

A VeChain stratégiai partnerei:

– DNV GL
– PriceWaterhouseCoopers (PwC)
– National Research Consulting Center (NRCC)
– Yida China Holdings Limited
– BitOcean

A VeChain együttműködő partnerkapcsolatai:

– China National Level partnership
– Direct Imported Goods (D.I.G)
– China Unicom
– Kuehne & Nagel
– DB Schenker
– BMW Group
– LVMH
– Groupe Renault
– Fanghuwang
– iTaotaoke
– Bright Food
– LogSafer
– Shanghai eGrid Consulting Co. LTD
– NTT Docomo
– People’s Insurance Company of China (PICC)
– BYD
– SBTG Surplus & Co
– ENN Energy Holdings Limited
– Republic of Cyprus National Level partnership
– Fuji MARUMO Tea
– BIOS Middle East

Átláthatóság

Az átláthatósággal és a működési hatékonysággal rendelkező irányítási modell lehetővé teszi a folyamatos és gyors innovációt, miközben konszenzust és döntéseket eredményez, amelyek kiegyensúlyozzák az ökoszisztéma valamennyi érdekeltjének véleményét. A közösség által megválasztott irányítóbizottság megkönnyíti a döntéshozatalt és a végrehajtást, amelyet az on-chain irányítási mechanizmus támogat.

ℹ️ A VeChain a PoA azaz 🔗 Proof of Authority kripto konszenzus mechanizmust használja, ha érdekelnek a részletek olvasd el az írást, amihez a link vezet.

Egy példa a VeChain felhasználhatóságára:

A platformon például nyomon követhető egy gyógyszercsomag vagy egy alkoholos palack minőségének, hitelességének, tárolási hőmérsékletének, szállítóközegének információja a végfelhasználóig történő végső leszállításig.

E cél elérése érdekében a VeChain intelligens chipeket vagy rádiófrekvenciás azonosító (RFID) címkéket és érzékelőket használ, amelyek kulcsfontosságú információkat sugároznak a blokklánc-hálózathoz, amelyekhez az engedélyezett érdekelt felek valós időben hozzáférhetnek.

Az érzékelők alkalmazása azt jelenti, hogy a termékkel kapcsolatos összes paraméter folyamatosan nyomon követhető, és a problémákat, ha vannak ilyenek, visszajelezhetjük az érintett feleknek. A gyártókat és az ügyfeleket tájékoztatják arról, ha egy gyógyszercsomagot az előírt hőmérsékleti tartományon kívül tárolnak, ami lehetővé teszi a szolgáltatás javítását és a jobb minőség-ellenőrzést.

Melyik kripto platformon tudsz VeChain kriptovalutához jutni?

Szinte bármelyiken, de a 🔗 Binance platformon egészen biztosan. Arra viszont figyelj, hogy VEN-t sose küldj VET címre, mert a küldött összeg el fog veszni!

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük